Näytä kaikki

Vinkkejä vauvavuoteen

Meidän vauvavuosi on nyt virallisesti takana. Ihana, täydellinen, univajeinen, hormonihuuruinen, rakkauden täytteinen ja tähän asti elämäni paras vuosi kerrassaan.

 

Ajattelin tehdä pienen vinkkilistan, jollaisen toivon, että joku olisi minulle antanut ennen vauvansyntymää. Moni vinkki on omaan tietooni tullut muilta äideiltä, joten koen jopa velvollisuutena jakaa tätä tietämystä eteenpäin. Osa vinkeistä voi monesta tuntua itsestään selvyydeltä, mutta kaikille esikoislapsen äideille ja isille ne ei sitä ole.

 

Tässäpä näitä:

 

  • Sappisaippua ja ruokasooda ovat ekologinen ja herkälle pienelle iholle turvallisia aseita ruoka- ja kakkitahroja vastaan. Sappisaippualla hinkkaamalla lähtee lähes tahra kuin tahra (paitsi marjat). Ja ruokasooda voittaa ainakin mansikkatahrat.
  • Vauvakirja kanttaa hankkia hyvissä ajoin. Vauvan syntymän jälkeen on aika vaikea alkaa muistella, että mitähän silloin raskaana ajatteli.
  • Imetyskoru on oikeasti tosi fiksu hankinta. Ienkutinan helpotuksen lisäksi, on oikeasti aika ihana, kun voi itseä nipistelevälle vauvalle tarjota aina jotain järkevää hypisteltävää ruokailun ajaksi.
  • Siirrettävä vaunukoppa on aika ehdoton. Kun vaunut joutuu jättää ulos voi nukkuvan vauvan napata mukaan pientä herättämättä.
  • Mustekalakuivausteline on huippu pikku pyykille. 16kpl harsoliinoja vierekkäin pyykkinarulla, kiitos ei. Mustekalalla säästää tilaa huimasti.
  • Sivuvaunun voi tehdä lähes mistä vaan pinnasängystä (siitä Torissa myytävästä parin kympin sängystä myös, jossa sanotaan, että toista laitaa ei saa pois). Pinnasängyn pohjaan kiinnitetään vain neljä kulmarautaa ja tukeva, turvallinen ja juuri oikean korkuinen sivuvaunu on valmis.
  • Kannattaa testata tykkääkö vauvasi jostain valmisruuista huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Onhan niitä aikuisiakin, jotka vannovat kylmän makaroni- tai maksalaatikon nimeen.
  • Ruokaisat sosepussit ja hedelmäiset välipalapussit ovat vaan niin ihania retkieväitä. Helpompaa ei reissun päällä voisi olla ja imukorkin ansiosta eväät voi syödä vaikka autossa tai rattaissa ilman sotkua!
  • Pienien vauvojen paidat ovat rasittavia. Aina ne nousevat kainaloihin ja vauvan napa vaan vilkkuu. Meillä paidat eivät toimineet edes potkuhousujen alla. Bodyt ovat ihan syystä suosittuja.
  • Vaippojen kilomerkintöjä ei kannata seurata orjallisesti. Aina kun vaipat on alkaneet falskata, ollaan surutta siirrytty hyvin tuloksin isompaan kokoon, vaikka kuinka aluksi on ajatellut, että eihän ne millään voi vielä sopia. Ja siinä vaiheessa, kun housuvaipat mahtuvat päälle kannattaa teippivaippa pitää mukana yövaippana (maku- ja ruumiinrakennekysymys tietenkin tämäkin).

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskorisi on tyhjä