Näytä kaikki

Unikoulu alkaa

Meillä alkoi pari päivää sitten unikoulu. Siinä vaiheessa, kun yli 1v herää pahimmillaan tunnin välein rinnalle ei pannullinenkaan sumppia paljon enää auta.

 

Pikku Karhu oppi jo todella aikaisin säännöllisen unirytmin. Heti synäriltä kotiudutta me yritettiin opettaa häntä illalla sänkyyn klo 20. Joskus 2-3kk iässä poika kuitenkin itse päätti, että klo 19 on parempi aika ja sitä ollaan nyt melkein vuosi ylläpidetty. Klo 19 nukkumaan ja herätys joskus klo 6.30-7 välillä.

 

Yöt sen sijaan ovat sitten olleetkin aina todella epäsäännölliset. Joskus heräillään tunnin välein toisinaan pari kertaa yössä. Sairastelut ja hampaiden tulo ynnä muut, vielä lisämausteena sotkemassa pakkaa. Kesällä meidän kaikki rytmit menivät sitten lopullisesti sekaisin, joten syksy oli oivaa aikaa aloittaa unikoulu.

 

 

Sanana unikoulu karmii minua vieläkin. Joka kerta, kun kuulen tuon sanan, mieleeni nousee kuva pimeästä huoneesta, jossa pieni vauva itkee useamman tunnin keuhkojaan pihalle peloissaan yksin. Onneksi tällaista unikoulua ei enää suositella kenellekään.

 

Lempeitä unikouluja löytyy paljon erilaisia ja meille sopivimmaksi valitsin lastenlääkäri Jay Gordonin menetelmän. Unikoulu oli helppo aloittaa, kun sai selkeät ohjeet joita seurata.

 

Pakko myöntää, että alkuun hieman pelotti, koskakohan sitä saa seuraavan kerran nukkua ja voiko tästä olla lapselle haittaa. Perhepedissä nukkuessa tapatissittelystä tulee helposti riesa, mutta kyllä se myös on taannut sen, että harvoin sängystä on joutunut nousta ylös lasta rauhoittelemaan.

 

Gordonin menetelmää toteutetaan yhteensä kymmenen yötä. Jännittää nähdä miten meille Pikku Karhun kanssa käy. En odota ihmeitä, mutta parannusta nykyhetkeen kuitenkin.

 

2 Comments

 1. Kat sanoo:

  Toimiko tuo teidän käyttämä unikoulu? On yritetty tassuttelut ja hyssyttelyt ja ties mitkä, mutta meillä ei nukuta, ei. Tämä jamppa oli uusi tuttavuus, jotta josko kokeiltaisiin sitten tätäkin….

  • lalu sanoo:

   Heippa Kat.

   Anteeksi, että vastaus on kestänyt näin joulukiireiden alla. Kyllä tämä meillä toimi vähän mukautettuna. Teen ensi vuoden puolella perusteellisemman postauksen siitä miten meidän unikoulutus lopulta eteni.

   Ensi kerran kun kokeiltiin lopetin ”koulun” puolessa välissä, kun uusia hampaita alkoi juuri silloin pukata. Kun hammaskivut oli ohi kokeiltiin uudestaan. Ja kyllä meillä 3 yön jälkeen alettiin nukkua, ja on nukuttu siitä asti!

   Toisella yrityksellä tosin pistin maitohanat kylmästi kerrasta kiinni, koska tuo annetaan vähän ja keskeytetään, aiheutti meillä vain raivarit. 3 yötä kanniskeltiin ja hyssyteltiin ja selitettiin, että tissit nukkuu ja se oli siinä. Saman olen monelta muulta äiti kaverilta kuullut, että kun nuo 3 rankkaa yötä jaksaa, niin yleensä sen jälkeen yöt helpottuu huomattavasti.

   Tsemppiä teille! Toivottavasti pääsette pian kaikki nukkumaan! Mielelläni kuulisin miten teidän Gordonin koulu sujui, jos tätä päätätte kokeilla. 🙂

   Tässä vielä linkki Gordonin omille sivuille: http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html
   Googlettamalla aiheesta löytää myös jonkin verran suomeksi kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskorisi on tyhjä