Näytä kaikki

Vauvan joulupuuro joka maistuu koko perheelle

Päätin testata, kuinka perinteisen riisipuuron laitto onnistuu kauramaidolla – ja sehän onnistuu! Puuro ei omaan makuun erotu juurikaan maitopuurosta ja puuron kokkaaminen on todella helppoa. Ainoa selkeä ero perinteiseen maitopuuroon on puuron kellertävämpi väri.

Kauramaidolla laitetun puuron ansiosta vauva voi osallistua perheen yhteiseen puurohetkeen jo heti ensimmäisenä joulunaan. Puuron kannattaa antaa jäähtyä rauhassa, jotta sen koostumus muuttuu pienelle sormiruokailijalle sopivaksi.

Kanelin suhteen kannattaa olla varovainen, sillä vauvoille liiallista kanelin sisältämää kumariinia ei suositella. Jos tapanasi on käyttää kanelia vain kerran vuodessa joulupuuron mausteena, on tavallinen kaupan kaneli täysin ok valinta. Mikäli kanelia tulee käytettyä säännöllisesti, on Ceylonkaneli huomattavasti parempi valinta -ja maksa kiittää!

 

 

 

Tässä superhelppo ja maistuva riisipuuron resepti:

 

  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l kauramaitoa (kaapista löytyi purkki Ikaffea, mutta saman asian ajaa varmasti mikä tahansa kauramaito)
  • (suolan lisäävät sitä kaipaavat aikuiset omalle lautaselleen)

 

  1. Voitele uunivuoka
  2. Kaada vuokaan riisit ja kauramaitoa
  3. Paista uunin alatasolla 175 °C  n. 1,5 h

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskorisi on tyhjä